Lain Hulu Lainlah Parang….

Posted: 25 July, 2008 in Umum

Sudah lama benar blog ini tidak dikemaskini.  Pengetua lama sudah beberapa bulan diganti dengan pengetua yang baru Pn Sallina binti Hussain. Sampai kini belum lagi gambar beliau dipaparkan di mana-mana ruangan.

Pn Sallina sebelum Sukan Tahunan dirasmikan

Pn Sallina dimajlis Sukan Tahunan ke 31 (2008)

 Di bawah pentadbiran Puan Pengetua yang baru, ada banyak perkara lain yang baru (walaupun telah lama berlaku)  PK Hem juga telah bertukar. En Bahrin telah bekerja di Unit Pembangunan Jabatan Pelajaran Johor (Tahniah!) dan tempat beliau digantikan oleh Pn Siti Latifah binti Misri(Guru BM Sdary yang hebat tu…).

Sdary menerima ramai guru baru pada tahun ini, termasuklah 5 orang guru GSTT. Baru-baru ini Sdary menerima seorang guru Bahasa Inggeris yang baru, En Mohd Azri.  Pn Normajuraida pula (guru matematik sesi petang) telah berjaya untuk berpindah ke Trengganu(Tahniah).

Bangunan baru yang dijangka siap dan diserahkan pada Julai 2008 telah tertunda pembinaannya. Kemungkinan akan siap untuk diserahkan hanya pada Oktober 2008. Apa nak buat, bukan rezeki pelajar SPM tahun ini. Tempoh hari semuanya menjangka akan menghadapi peperiksaan SPM di bangunan baru. Siapalah tahu, bangunan baru, semangat baru, dan akan melakar sejarah baru…Cemerlang semuanya!

Bangunan baru yang belum siap.

Bangunan baru yang belum siap.

 

Insyaallah, tahun depan bila keputusan SPM 2008 diumumkan, pelajar-pelajar akan menerima keputusan di bangunan yang baru. Tentu seronok kalau cemerlang. Ramai-ramailah tangkap gambar depan blok baru. Maklumlah, bangunan ni dibuat di bawah Rancangan Malaysia ke 9, projek sekolah pertama di seluruh Malaysia untuk RMK 9. Tahniah lagi Sdary!

Comments are closed.